Αλπινιστικό κέντρο της ΕΟΟΑ 2022

Αλπινιστικό κέντρο της ΕΟΟΑ 2022

Μεταξύ 20 - 28 Αυγούστου 2022, το αλπινιστικό κέντρο της ΕΟΟΑ 2022 ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του με αποστολή γνωριμίας στην Μέκκα του Αλπινισμού, Mt Blanc massif! Με βάση το καταφύγιο Torino, στα 3500 μέτρα, η ομάδα θα επιχειρεί κάθε μέρα αναρριχήσεις στις κοντινές βράχινες βελόνες της Valle Blanche όπως στις Capucins, στα Point Adolf Ray, Trindent, Pyramide du Tacul ίσως και στην κόψη της Tour Ronte. Δεδομένου των καιρικών συνθηκών με την παρατεταμένη ξηρασία και ζέστη, οι αναρριχήσεις θα περιοριστούν για λόγους ασφαλείας (λιθοπτώσεις) σε βράχινες διαδρομές πάνω σε καθαρές από χιονούρες όψεις και η δράση θα προσαρμοστεί στις τρέχουσες συνθήκες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πάντως την ευκαιρία να γνωρίσουν την αναρρίχηση σε υψόμετρο, τις ιδιαιτερότητες του γρανίτη, την ασφαλή κίνηση στον παγετώνα και να βιώσουν κάτι από τον πραγματικό αλπινισμό στο καλύτερο και πιο ιστορικό πεδίο που υπάρχει.

Η ομάδα θα κινηθεί οδικώς και με το πλοίο Πάτρα Αγκόνα, μέσω Ιταλίας με ΙΧ. Αποτελείται από τους: Γιώργο Βουτυρόπουλο, Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη, Νίκο Πολίτη, Ορέστη Μήτρου, Νίκο Καρμπογιάννη, Γιάννη Γιαννάτο, Αντώνη Κολοβό, Χρήστο Καρανίκα, Χρήστο Τζώτζο, Γιάννη Πιπιλή. Η ΕΟΟΑ καλύπτει μέρος από τα έξοδα της αποστολής. Φωτό αναρρίχηση από Grand Capucin (swiss route).

alpinistiko2022 1 alpinistiko2022 2
alpinistiko2022 4 alpinistiko2022 3

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Ο.Α.

Η Ε.Ο.Ο.Α. σήμερα είναι αθλητική ομοσπονδία που εποπτεύεται, ελέγχεται και επιχορηγείται από την Γ.Γ.Α. και εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις δραστηριότητες της Ορειβασίας(Αναβάσεις, Ορεινή Πεζοπορία, Αλπινισμός, Ιμαλαϊσμός), το άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης, το άθλημα του Ορειβατικού Σκι και το άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου, ενώ ως δευτεροβάθμιο όργανο ασκεί εποπτεία σε 84 σωματεία σε 38 νομούς της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 5, 106 73 Αθήνα

Email : info@eooa.gr

Τηλέφωνο 1 : 210-3645904

Τηλέφωνο 2 : 210-3636617

Κοινωνική Δικτύωση Ε.Ο.Ο.Α.