Παγκόσμιο Κύπελλο (αγώνισμα Δυσκολίας & Boulder) Innsbruck - Αυστρία 26-30/6/2024 δ. τύπου)

 

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Innsbruck στην Αυστρία το Παγκόσμιο Κύπελλο Boulder και Δυσκολίας. 

Επρόκειτο για μια εξαιρετική διοργάνωση σε έναν από τους κορυφαίους χώρους αγωνιστικής αναρρίχησης στην Ευρώπη που αποτέλεσε για πολλούς κορυφαίους αθλητές ένα δυνατό τελευταίο τεστ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 38 χώρες από τις 5 ηπείρους και ο αριθμός των αθλητών ήταν συνολικά 194 στο αγώνισμα του Boulder και 170 στο αγώνισμα του Lead.

Η εθνική μας ομάδα συμμετείχε συνολικά με 6 αθλητές από τις κατηγορίες γυναικών και ανδρών. Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες χρήσιμες για την μελλοντική τους εξέλιξη. Πέρα από την αγωνιστική διαδικασία σημαντικό είναι ότι δόθηκε η ευκαιρία στους αθλητές της εθνικής ομάδας να προπονηθούν όλοι μαζί και στα δύο αγωνίσματα.

Boulder

Στο αγώνισμα του Boulder έλαβαν μέρος στη κατηγορία των ανδρών οι αθλητές Johnny Noel Baker και Τσιαούσης Ορφέας ενώ στη κατηγορία των γυναικών οι αθλήτριες Εύα Καλλία και Βαλσαμίδη Δανάη. Η αθλήτρια Εύα Καλλία είχε εξαιρετική εμφάνιση και με 1 Top και 3 Ζώνες  κατέλαβε την 53η θέση .

Αναλυτικά οι θέσεις των αθλητών:

Κατηγορία Γυναικών

Καλλία Εύα 53

ΕΟΣ Χαλκίδας

Βαλσαμίδη Δανάη 84

ΕΟΣ ξάνθης

Κατηγορία Ανδρών

Johnny Noel Baker 93

ΕΟΣ Χαλκίδας

Τσιαούσης Ορφέας 95

ΣΕΟ Θεσσαλονίκης

 

Lead

Στο αγώνισμα της δυσκολίας έλαβαν μέρος στη κατηγορία των γυναικών η αθλήτρια Βαλσαμίδη Δανάη ενώ στη κατηγορία των ανδρών οι αθλητές Βαλσαμίδης Μάνθος και Βολυράκης Μιχάλης.

Αναλυτικά οι θέσεις των αθλητών:

Κατηγορία Γυναικών

Βαλσαμίδη Δανάη 77

ΕΟΣ Ξάνθης

Κατηγορία Ανδρών

Βαλσαμίδης Μάνθος 83

ΕΟΣ Ξάνθης

Βολυράκης Μιχάλης 87

ΣΕΟ Θεσσαλονίκης

 

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς των εμφανίσεων της εθνικής ομάδας climbingholds.gr και Sierra climbing.

 

 Innsbruck 2024 2  Innsbruck 2024 3
 Innsbruck 2024 4  Innsbruck 2024 5
  Innsbruck 2024 1

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Ο.Α.

Η Ε.Ο.Ο.Α. σήμερα είναι αθλητική ομοσπονδία που εποπτεύεται, ελέγχεται και επιχορηγείται από την Γ.Γ.Α. και εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις δραστηριότητες της Ορειβασίας(Αναβάσεις, Ορεινή Πεζοπορία, Αλπινισμός, Ιμαλαϊσμός), το άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης, το άθλημα του Ορειβατικού Σκι και το άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου, ενώ ως δευτεροβάθμιο όργανο ασκεί εποπτεία σε 84 σωματεία σε 38 νομούς της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 5, 106 73 Αθήνα

Email : info@eooa.gr

Τηλέφωνο 1 : 210-3645904

Τηλέφωνο 2 : 210-3636617

Κοινωνική Δικτύωση Ε.Ο.Ο.Α.