Προπονητικό Camp 29-31 Ιουλίου Κολωνία Γερμανία και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Boulder Νέων Graz Αυστρία 3-6 Αυγούστου 2022

Προπονητικό Camp 29-31 Ιουλίου Κολωνία Γερμανία
και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Boulder Νέων
Graz Αυστρία 3-6 Αυγούστου 2022

Με την μεγαλύτερη ίσως αποστολή στο εξωτερικό για την αγωνιστική αναρρίχηση αποτελούμενη από 14 αθλητές της εθνικής νέων, 2 χαράκτες (Antonis Anyfantakis , Daniel  Lamprinidis)  και η προπονήτρια Στέλλα Κερασίδου ξεκίνησαν ένα ταξίδι εμπειριών για ένα καλύτερο μέλλον στο άθλημα. Βρέθηκαν για 3 μέρες στην Κολωνία 29-31/7/22 και με την καθοδήγηση του Udo Neumann πραγματοποίησαν αναρριχητικό camp.

Στη συνέχεια με διευρυμένη συμμετοχή 11 αθλητών συμμετείχαμε  στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων boulder,  με το οποίο έκλεισε η φετινή παρουσία μας στους διεθνείς αγώνες νέων. Νομίζω ότι ήταν μια νέα αρχή και μια καινούργια προσέγγιση στο τι είναι σωστή προπόνηση και πως θα μπορέσουμε στο μέλλον να πετύχουμε διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Θα πρέπει η τεχνογνωσία και ο τρόπος προετοιμασίας των αθλητών να μπορέσει να μεταφερθεί στον χώρο προπόνησης του καθενός και να γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον για όλους τους αθλητές αλλά και για τους προπονητές και τους χαράκτες.

Ένα νέο στοιχείο που προέκυψε από το camp είναι η σημαντική συμβολή των χαρακτών στην προετοιμασία και την προπόνηση των αθλητών κάτι που μέχρι τώρα δεν το θεωρούσαμε σαν απαραίτητο. Οι δύο χαράκτες που συμμετείχαν στο camp στην Κολωνία, ο Ανυφαντάκης Αντώνης και ο Daniel Λαμπρινίδης απέδειξαν ότι μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια για την άνοδο του αθλήματος στη χώρα μας.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά την Ε.Ο.Ε. την ΕΠ.Ο.Π. και την διεθνή Ολυμπιακή αλληλεγγύη που έδωσε την δυνατότητα να ζήσουν αυτές τις εμπειρίες οι αθλητές μας.

Παραθέτουμε την έκθεση της προπονήτριας Στέλλας Κερασίδου για τις δύο εκδηλώσεις της εθνικής ομάδας νέων.

«Ολοκληρώθηκε το προπονητικό camp της εθνικής ομάδας αγωνιστικής αναρρίχησης στην Κολωνία. Για τρεις μέρες οι αθλητές πειραματίστηκαν πάνω σε νέες προκλήσεις, εξασκήθηκαν κυρίως σε νέου τύπου προβλήματα που αφορούν τον συντονισμό και την ισορροπία και ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στα διεθνή δεδομένα. Η προσαρμοστικότητα τους στις νέες αυτές συνθήκες ήταν απίστευτη. Πιο έτοιμοι λοιπόν και με περισσότερα 'βέλη στην φαρέτρα τους' ταξιδεύουν σήμερα για το Ευρωπαϊκό Νέων στο Graz.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όλο το camp πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ μικρό μέρος του τοίχου που δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα σε μήκος. Αυτό που έκανε την διαφορά ήταν η ποιότητα και η ποσότητα των πιασίματα, η συνεργασία των χαρακτών, που συνόδεψαν την αποστολή, με τους προπονητές και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μικρές, ακόμα και θετικές κλήσεις που δεν συναντάμε εύκολα σε πίστες στην Ελλάδα. Κάθε μέρα οι χαράκτες έστηναν κ ξέστηναν προβλήματα και σταθμούς ασκήσεων με βάση τις οδηγίες των προπονητών. Όλο αυτό λοιπόν ίσως ήταν μια εμπειρία για τον τρόπο που μπορούμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε και στην Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το Stuntwerk Köln για την φιλοξενία του, τον @sebastian.knb για την καθοδήγηση των χαρακτών και φυσικά τον Udo Neumann για τις συμβουλές του σε όλα τα επίπεδα.»

«Το Σάββατο 6/8 ολοκληρώθηκε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων αγωνιστικής αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στο Graz της Αυστρίας. 31 χώρες με περισσότερους από 300 αθλητές έλαβαν μέρος ,ενώ η Ελλάδα συμμετείχε με μια μεγάλη αποστολή αποτελούμενη από 11 αθλητές και συγκεκριμένα τους @maria_.kavadia @johnnie_nb @ermioni.mag @philipp_lavr @myrto.arg @papalexis_g @evan__pap @jason_alexandris @danai_vals @iraklispk και Αγγελική Κορκάρη. Αν και για πολλούς από τους αθλητές ήταν η πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση ,η ψυχολογία όλης της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας που ήταν μια πρόκριση στην ημιτελική φάση. Το σημαντικό όμως είναι πως για άλλη μια φορά φάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ένα "άπιαστο όνειρο". Την επόμενη μέρα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε προπόνηση πάνω στα ίδια προβλήματα με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να ολοκληρωθούν. Αυτό δείχνει πως είναι μέσα στις δυνατότητες των παιδιών και πως δεν θα αργήσουμε να έχουμε επιτυχίες. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!»

Graz2022 1   Graz2022 2
 Graz2022 3  Graz2022 4
  Graz2022 5

Kolonia2022 1 

Kolonia2022 2

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Ο.Α.

Η Ε.Ο.Ο.Α. σήμερα είναι αθλητική ομοσπονδία που εποπτεύεται, ελέγχεται και επιχορηγείται από την Γ.Γ.Α. και εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις δραστηριότητες της ορειβασίας, το άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης και το άθλημα του ορειβατικού σκι, ενώ ως δευτεροβάθμιο όργανο ασκεί εποπτεία σε 89 σωματεία σε 37 νομούς της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 5, 106 73 Αθήνα

Email : info@eooa.gr

Τηλέφωνο 1 : 210-3645904

Τηλέφωνο 2 : 210-3636617

Κοινωνική Δικτύωση Ε.Ο.Ο.Α.