Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου ΕΟΟΑ, 4η εκδήλωση, τελικές εξετάσεις, Μανίκια Εύβοιας

Στα Μανίκια Ευβοίας μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία εκδήλωση της ΣΒΕΑΒ. Ο τοπικός σύλλογος «Manikia project» διευκόλυνε στην υλοποίηση του προγράμματος, με την παραχώρηση του εντευκτηρίου τους και την φιλοξενία που μας προσέφεραν και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε την πρώτη ημέρα πρακτική εξάσκηση στην τεχνητή αναρρίχηση και παρουσίαση της ιστορίας και εξέλιξης της ορειβασίας. Τις επόμενες δυο ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι τελικές εξετάσεις της σχολής με υπεύθυνο τον οδηγό βουνού Γιάννη Πετρομιανό και βοηθό τον οδηγό βουνού Βαγγέλη Ζέκη. Τα αντικείμενα και η διαδικασία εξέτασης είχαν γνωστοποιηθεί και οι υποψήφιοι/ες προετοιμαστεί κατάλληλα. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν μια πρακτική άσκηση μικροδιδασκαλίας με την παρουσίαση από κάθε μαθητή/τρια 20λεπτης εκπαίδευσης, μια άσκηση αυτοδιάσωσης με την εκτέλεση 30λεπτου σεναρίου στο πεδίο και μια 10λεπτη παρουσίαση σε powerpoint των εργασιών που είχαν αναλάβει όλοι/ες για διάφορα υλικά αναρρίχησης. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και το τελικό γραπτό τεστ στην ύλη που τους είχε δοθεί. Με βάση την τελική και γενική αξιολόγηση προτείνονται προς ανακήρυξη ως Βοηθοί Εκπαιδευτές/τριες Αναρρίχησης Βράχου ΕΟΟΑ οι εξής:

 1. Ελευθέριος Καραχάλιος (ΑΟΣ)
 2. Εμμανουήλ Βενιέρης (ΕΟΣ Πατρών)
 3. Αθανάσιος Παππάς (ΕΟΣ Αχαρνών)
 4. Σουζάνα Καψή (ΕΟΣ Ηρακλείου)
 5. Αναστασία Γιαννιώτη (ΟΑΛΘ)
 6. Αναστάσιος Γερμανίδης (ΟΑΛΘ)
 7. Ευτύχιος Παπαγρηγοράκης (ΕΟΣ Ηλιούπολης)
 8. Ευάγγελος Μαλλιωτάκης (ΕΟΣ Ηλιούπολης)
 9. Στυλιανός Αρχοντουλάκης (ΟΑΛΘ)
 10. Δούκας Γεώργιος Ρασιδάκης (ΩΛΕΝΟΣ)
 11. Ιωάννης Γιαννάτος (ΕΟΣ Αλμυρού)

Συμπερασματικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εμπειρίας των υποψηφίων από την μια διευκόλυνε στην υλοποίηση ενός εντατικού και παρατεταμένου προγράμματος που ξεπέρασε τελικά τις 180 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και εξετάσεων μέσα σε δυο περίπου μήνες. Από την άλλη, αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση όσον αφορά στην οργάνωση και στελέχωση της σχολής στην οποία οι εκπαιδευτές ανταποκριθήκαν με σχετική επιτυχία, κρίνοντας από τον βαθμό ικανοποίησης που εξέφρασαν οι υποψήφιοι/ες αξιολογώντας γενικά την σχολή θετικά σε ποσοστό 75%. Ας σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη σχολή ΣΒΕΑΒ που πραγματοποιήθηκε με βάση τον νέο Κανονισμό Εκπαίδευσης που προβλέπει διογκωμένη ύλη αναβαθμίζοντας τη σημασία της και καθιστώντας την ως την πιο κρίσιμη όλου του εκπαιδευτικού συστήματος της ΕΟΟΑ!

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Ο.Α.

Η Ε.Ο.Ο.Α. σήμερα είναι αθλητική ομοσπονδία που εποπτεύεται, ελέγχεται και επιχορηγείται από την Γ.Γ.Α. και εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις δραστηριότητες της Ορειβασίας(Αναβάσεις, Ορεινή Πεζοπορία, Αλπινισμός, Ιμαλαϊσμός), το άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης, το άθλημα του Ορειβατικού Σκι και το άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου, ενώ ως δευτεροβάθμιο όργανο ασκεί εποπτεία σε 84 σωματεία σε 38 νομούς της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 5, 106 73 Αθήνα

Email : info@eooa.gr

Τηλέφωνο 1 : 210-3645904

Τηλέφωνο 2 : 210-3636617

Κοινωνική Δικτύωση Ε.Ο.Ο.Α.