Το Χαμόγελο του Παιδιού

 

HAMOGELO logo GreekΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – Ε.Ο.Ο.Α

Αγαπητοί φίλοι,                 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σας γνωρίζουμε ότι  τα μέλη μας μπορούν να επικοινωνούν με την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η Γραμμή στελεχώνεται αποκλειστικά από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, όλοι και όλες επιστημονικά προσανατολισμένοι σε θέματα παιδιών.

Οι υπηρεσίες της Γραμμής είναι:

Ψυχολογική Υποστήριξη από το τηλέφωνο

Παρέχεται δωρεάν 24ώρη ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, όπου ομάδα εξειδικευμένων Ψυχολόγων είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν.  Πρακτικά μπορεί να καλέσει κάποιος, κάποια για οποιοδήποτε θέμα τον, την  απασχολεί σχετικά με ένα παιδί (θέματα συμπεριφοράς, ενδοοικογενειακών σχέσεων, εκφοβισμού, ταυτότητας, πένθους , διαζυγίου, θέματα αναπτυξιακών διαταραχών ή μαθησιακών δυσκολιών κτλ)

Λήψη Ανώνυμων Και Επώνυμων Αναφορών Για Παιδιά Σε Κίνδυνο (Κακοποίηση, Trafficking, Ασυνόδευτα Παιδιά)

Εάν κάποιος, κάποια γνωρίζει για ένα παιδί που κινδυνεύει  μπορεί να καλεί στη Γραμμή 24ώρες τη μέρα και ανώνυμα να αναφέρει οτιδήποτε γνωρίζει

Παιδιά που Επαιτούν

Εάν κάποιος, κάποια βλέπει ένα παιδί που επαιτεί  μπορεί να καλεί στη Γραμμή 24ώρες τη μέρα και ανώνυμα να αναλαμβάνουμε άμεσα την υποστήριξη του παιδιού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε μητέρα και τα παιδιά της, θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Κινητοποίηση Εθελοντών Δοτών Αίματος Και Αιμοπεταλίων

Εάν υπάρχει ανάγκη για αίμα η Γραμμή κινητοποιεί μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη.

  • Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία και τα παιδιά τους, παρέχοντας υπηρεσίες με στόχο την ολιστική υποστήριξή τους. Ο Οργανισμός συνεργάζεται στενά και έχει συνάψει σχετικά Σύμφωνα συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων καθώς και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει τις παρακάτω υπηρεσίες, που παρέχονται σε γυναίκες θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας και τα παιδιά τους, 365 ημέρες τον χρόνο, όλο το 24ωρο, πανελλαδικά και δωρεάν. Συγκεκριμένα:

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

Λήψη επώνυμων ή ανώνυμων αναφορών

Επιτόπια παρέμβαση για άμεση απομάκρυνση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και την μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον με την ταυτόχρονη ενημέρωση των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών.

Διάθεση Διαμερισμάτων για τη φιλοξενία γυναικών και των παιδιών τους

Κάλυψη υλικών αναγκών

Ιατρική παρακολούθηση παιδιών και κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστα παιδιά

Διευκόλυνση της κάλυψης εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών

Διευκόλυνση της μητέρας για εύρεση εργασίας

Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111

Ψυχολογική υποστήριξη

Διακομιδές με τις εξειδικευμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά του Οργανισμού

Εξατομικευμένες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας

Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης SAWA, η οποία εξυπηρετεί τη διερμηνεία αραβόφωνων προσώπων στην χώρα μας.

  • Επίσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση προβλημάτων Υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Γιατροί, Νοσηλευτές, Διασώστες, Ειδικοί Καλλιτεχνικής Αγωγής) υποστηρίζει κάθε παιδί ασθενή, νοσηλευόμενο παιδί και παιδί σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής καθώς παράλληλα και την οικογένεια του παιδιού.

Το ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών παρέχεται δωρεάν, πανελλαδικά, καθημερινά, όλο το 24ωρο στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα

  • Τέλος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μία εξειδικευμένη ομάδα στηρίζει παιδιά και οικογένειες, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Για την Ε.Ο.Ο.Α

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Ο.Α.

Η Ε.Ο.Ο.Α. σήμερα είναι αθλητική ομοσπονδία που εποπτεύεται, ελέγχεται και επιχορηγείται από την Γ.Γ.Α. και εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις δραστηριότητες της Ορειβασίας(Αναβάσεις, Ορεινή Πεζοπορία, Αλπινισμός, Ιμαλαϊσμός), το άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης, το άθλημα του Ορειβατικού Σκι και το άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου, ενώ ως δευτεροβάθμιο όργανο ασκεί εποπτεία σε 84 σωματεία σε 38 νομούς της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 5, 106 73 Αθήνα

Email : info@eooa.gr

Τηλέφωνο 1 : 210-3645904

Τηλέφωνο 2 : 210-3636617

Κοινωνική Δικτύωση Ε.Ο.Ο.Α.